اصول
طراحی سایت فروشگاهیدر سال ۱۹۹۳ زمانی که برای اولین بار زبان تحت وب html برای انتقال داده در سراسر دنیا معرفی شد ، فکر کردن به این که می توان این ابزار ها را تا آن جایی پیشرفت داد که بتوان یک فروشگاه اینترنتی را با آن راه اندازی کرد ، بسیار محال بود .
طراحی سایت در دو دهه گذشته با سرعت بسیار زیادی پیشرفت کرد و ابزار های جدیدی برای طراحی در اختیار طراحان وب گذاشته شده که در این زمان می توان یک فروشگاه اینترنتی را راه اندازی کرد و مشتریان می توانند خیلی راحت محصولات خود را از زوایای مختلف ببینند و محصولات مورد نظر خود را انتخاب و به صورت الکترونیکی پرداخت و محصول را دریافت کنند .
طراحی سایت فروشگاهی یکی از پر چالش ترین و بزرگ ترین پروژه های طراحی وب سایت است . که برای طراحی آن نیاز به یک تیم متخصص و کارشناس لازم است تا بتوانند مسائل مربوط به فروشگاه اینترنتی را تحلیل و پیاده سازی کنند . یکی از یزرگ ترین فروشگاه های بزرگ و موفق در دنیا سایت فروشگاهی آمازون است
www.amazon.com در سال ۱۹۹۴ توسط جف بزوس در ایالت متحده آمریکا تاسیس شد که در سال ۱۹۹۵
شرکت طراحی سایت با عنوان سایت فروشگاهی کتاب معرفی شد .و هم اکنون هر چیزی را می توان در سایت آمازون پیدا کرد که دارای تمامی امکانات یک فروشگاه کامل را دارد.
ابزارهای جدیدی که برای طراحی سایت فروشگاهی در اختیار طراحان وب سایت قرار دارد عبارتند از افزونه فروشگاه ساز ووکامرس برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس ، سیستم مدیریت محتوای پرستا شاپ که یک پرتال فروشگاه سازی با امکانات فراوان است و … این ابزار های جدید به طراح سایت کمک می کند که سایت فروشگاهی را سریع تر ، بهتر و امن تر طراحی کند . هر کدام از این ابزار ها دارای امکانات خاصی برای پیاده سازی دارند .
برای طراحی وب سایت فروشگاهی اصول و قواعدی وجود دارد که در ادامه این مطلب به آن اشاره خواهیم کرد .
اصول و قواعد
طراحی سایت فروشگاهی
۱-لایه گرافیکی وب سایت فروشگاهی باید کاربر پسند باشند تا به راحتی بتوانند وب سایت را مشاهده کنند.
۲-محصولات ارائه شده در وب سایت حتما دسته بندی شود تا کاربران به راحتی بتوانند به محصولات مورد نظر خود دسترسی داشته باشند .
۳-تصاویر محصولات کاملا واضح و مشخص باشد و همچنین از زوایای مختلف از محصولات عکس گرفته شود .
۴-مشخصات کامل محصول و همچنین محصولات مشابه این محصول در توضیحات محصول قرار گیرد .
۵-دارای سبد خرید برای کاربران باشد تا بتوانند چندین محصول را در یک بار خرید کردن سفارش دهند .
۶-وب سایت فروشگاهی حتما دارای گواهینامه SSL باشد . تا کاربران به راحتی داده های خود را ارسال کنند.
۷-وب سایت فروشگاهی باید دارای بخش پرداخت الکترونیکی باشد .
۸-برای مشتریانی که خریداری کرده ، فاکتور خرید صادر کنند.
۹-نحوه ارسال محصول به مشتری باید مشخص باشد
۱۰-وب سایت فروشگاهی باید دارای پشتیبانی ۲۴ساعته باشد تا در هر زمان بتواند پاسخگوی مشتریان خود باشد .
نتیجه گیری :
در حال حاضر خرید کردن به روش الکترونیک بسیار گسترش و پیشرفت داشته و هر روز مشتریان بیشتری جذب این نوع خرید می شوند . تنها نتکه مهم در این جا این است که برای
طراحی سایت فروشگاهی باید اصول و قواعدی که برای آن وجود دارد رعایت شود .